Feka Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eyvaz ile oto alım satımını konuştuk.

Aydınses Gazetesi olarak Kendisinden  randevu alıp  ziyaret  ettiğimiz Feka Ticaret Genel Koordinatörü Ali Eyvaz ile  Oto alım satım sektörünün  sorunları hakkında kendisinden  bilgi alıp Röportaj yapmak istedik.

Görevinde zerre kadar yorulmamış, anladığım kadarıyla görevini severek zevkle yapıyor. Oto alım satım sektöründe  hizmet etmek istediği samimiyetinden belli.

Söyleşimize konu olan sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyor,Bize zaman ayırdığı ve Oto alım satım sektörünün  sorunlarını bize anlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz.


Aydinses:Ali Eyvaz Kimdir?Kendinizi tanıtabilir misiniz?

Ali Eyvaz:1974 Eyüp Alibeyköy dogumlu, İlk orta öğretimini Alibeyköyde tamamlamış. Lise öğretimini Fatih Ticaret Lisesinin Muhasebe bölümünü başarıyla bitirmiş. Belli bir süre Şirketlerde muhasebeci ve yöneticilik yapmıştır. 1994 yılından beri otomotiv sektöründe çalışmış bir arkadaşınızım.

Aydinses:Feka Ticaret hakkında  bilgi   verebilir misiniz?

Ali Eyvaz:Feka Ticaret otomotiv sektöründe alım satım, kiralama, otopark ve oto yıkama sektöründe faaliyet göstermektedir. 15 kişiye istihdam sağlamaktadır. Aynı zamanda sıkıntısız ticaretin her zaman adresi olmuştur. Feka Ticaret bölgemizin sevilen ve takdir edilen firmalarından biri olmuştur. Özellikle oto kiralama sektöründe 2 yıl içinde büyük gelişme ve atılımlar yapıp kurumsal kiralamayı bölgemize kazandırmıştır.
Aydinses:Feka Ticaretin  sektör  içindeki   yeri  nedir?

Ali Eyvaz:
Firmamız özellikle oto alım satım işinde güvene dayalı olarak hizmet vermektedir. Banka kredili ve özel finans kuruluşlarından kredi kullandırtıp binlerce dostumuzu araç sahibi yaptık. Kendi bünyemizde de kredilendirme yapıp araç teslimi yapmaktayız.

Aynı zamanda takas imkanımız vardır. Kiralama sektöründe ise zor olan araç kiralama işini prosedürsüz arkadaş ilişkileri içinde yapmaktadır.

Bölgedeki tanılırlık ve her kesimi tanımamızdan dolayı bu işi de Başarlı bir şekilde götürmekteyiz.Aynı zamanda bir çok TV dizisinin araç tedarikçisiyiz.

Aydinses: Sadece ikinci el otomu alıp satıyorsunuz 1. el otoda alıp satıyormusunuz?

Ali Eyvaz:İkinci el oto haricinde sıfır spottan uygun araç satışlarımızda vardır. Yıl içinde birçok müşterimize sıfır araç teslim ettik.

Aydinses:Bu sektörde kaç Otogaleri şirketi  şirket var?

Ali Eyvaz:Sadece Eyüp bölgesinde 150 tane oto galeri vardır.

Aydinses:Oto alım satımı ile özel bilgi ve  belgeleri nasıl muhafaza  ediyorsunuz? Bu  sizin için risk oluşturmuyor mu?

Ali Eyvaz:Biz resmi çalıştığımız için bunları muhafazasında sıkıntı yaşamıyoruz. Her şeyimiz dosyalıdır. Zaman içinde arşivleyip bunları saklıyoruz.

Aydinses:Bu sektörde sizi en fazla rahatsız eden şey nedir?

Ali Eyvaz:Her kez araç satmaya çalışması işi bilmeyenler kötü niyetli insanlar yüzünden sektör zarar görektedir.

Aydinses:Risklere karşı  ne gibi  önlemler  alıyorsunuz?

Ali Eyvaz:Risklere karşı 20 yıllık tecrübemize güvenip. Aynı zamanda bütün prosedürleri çok iyi bilmemizden dolayı riskimiz minumumdur.

Aydinses:Filo ihalelerine katılabiliyormusunuz?

Ali Eyvaz:Filo ihalelerine katılıyoruz. Bir çok araç almışızdır.

Aydinses:Kamu  kurumu  ihalelerine  girebiliyor musunuz?  Kamu  ihalesinde  şansınız  nedir?

Ali Eyvaz:Giremiyoruz. Kamu ihalelerinde genelde çok sıkıntılar çıkıyor. Kendimizi bu konuda şanslı görmüyoruz.

Ali Eyvaz:Vatandaşlar ikinci el oto alıp satarken nelere dikkat etmeleri gerekiyor.

Ali Eyvaz:Özellikle aldıkları şahıs ve firmalara çok dikkat etsinler. Her zaman için güvenli bir muhatap şart. Yarın araçlarını satabilecekleri galerilerle muhatap olsunlar. Aracın ekspertizini ve evraklarını aracı düzgün bir şekilde kontrol ettirsinler.

Ali Eyvaz:Aydınses okuyucularımız adına size çok teşekkür ederiz. Son olarak  Aydın Ses aracılıyla okuyucularımıza, Oto alımsatım sektörü yetkililerine  ve 

çalışanlarına iletmek istediğiniz  mesajınız  var mıdır?

Ali Eyvaz:Herkeze hayırlı bereketli kazançlar dilerim. Allah helalinden versin.