Seçimlerde AK Parti, yine TBMM’de birinci parti oldu. 2018 yılındaki seçimlerde yüzde 42.28’lik oyu bu seçimlerde yüzde 35.64’e geriledi. Ak Parti'nin oylarının gerilemesi Cumhurbaşkanlığı seçiminede yansıdı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre; Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan 49.42,  Milet İttifakı 6'lı bmasa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 44.95 oy aldı.  Atat İttifakı adayı Sinan Oğan yüzed  5. 20,  Adaylıktan çekilen Muharrem İnce ise 0.43 oy aldı.

Ercan Özel İyi Parti Yerel Yönetimler Toplantısı'nda konuştu Ercan Özel İyi Parti Yerel Yönetimler Toplantısı'nda konuştu

Cumhur İttifakı’nın kesin olmayan sonuçlara göre TBMM’deki milletvekili sayısı ise 325’te kaldı. 2018’deki seçimlerde Cumhur İttifakı 334 milletvekili ile parlamentoda temsil edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “kabinedeki bakanları milletvekili adayı gösterme stratejisi” ise “başarılı oldu”. Bakanlar artık parlamentoda milletvekili olarak görev yapacak ve “dokunulmazlık zırhı” kazanacak. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkili olduğu 11 ilde de AKP’nin mevcut milletvekili sayısını koruması ise dikkat çektiTRAFİĞE KAPATILDI

AKP’de, kesin olmayan seçim sonuçları karşısında, dün gece “endişeli bekleyiş” hâkim oldu. AKP’de her katta Sonuç Alım Sistemi (SAS) kurularak sonuçlar takip edildi. Genel başkan yardımcıları partide odalarda kurulan sistemden seçim sonuçlarını takip etti. Erdoğan’ın balkon konuşması için de AKP’de hazırlıklar başladı. Ancak daha sonra gelen “bomba” ihbarı üzerine genel merkezin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİ TARAFINDA MORELİNİ BOZDU

Millet İttifakı seçim sonuçlarına kesin gözle bakarken, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın kıl payı bir oyla seçimi kaybetmesi AKP'de morelleri bozarken, Millet İttifakı ve CHP'de ise alınan sonuç şoke etti. Kılıçdaroğlu ilk turda Erdoğan'ın 5 puan gerisinde kaldı. İkinci turda bu açık kapatılabilir mi bu tartışma konusu oldu. AKP'nin Milletvekilliği seçiminde ise kısmen oy kaybı geçmişe göre Meclis aritmedtiğini de az da olsu düşürdü. 

MHP'nin aldığı sonuç isi tüm anket şirketlerini bile şaşırttı. Seçim barajının MHP için yüzde 7'ye indirildiği tartışılan siyasi atmosferde MHP'nin yüzde 10'un üzerinde çıkması dikkat çekti. İYİ Parti'nin dü yüzde 10'a yakın bir oy alması ( yüzde 9.6) ülkücü hareketin birlik beraberlik içinde bir partide olması durumunda önemli siyasette ciddi söz sahibi olacak bir vekil yapısı oluşturabileceğini gündeme getirdi. 

AKP yine depremin en çok yıktığı illerden olan Adıyaman’da 4, Hatay’da 4, Kahramanmaraş’ta 5, Malatya’da 4, Elazığ’da 3, Diyarbakır’da 3, Gaziantep’te 8, Şanlıurfa’da 8 milletvekili çıkardı. 

HÜDA PAR TBMM’DE

AKP listelerinden seçimlere giren HÜDA-PAR’lı isimler de kesin olmayan sonuçlara göre artık TBMM’de temsil edilecek. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul üçüncü bölgeden 4. sıradan aday gösterilmişti. Yapıcıoğlu, AKP listelerinden TBMM’ye girerken, kendisi ile birlikte HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir de Gaziantep’ten milletvekili olarak parlamentoda yer alacak. HÜDA PAR GİK üyesi Faruk Dinç ise yine Mersin’den milletvekili olarak TBMM’de temsil edilecek. 

DESTİCİ ‘KAYBETTİ’ 

Büyük Birlik Partisi ise seçimlere kendi parti amblemi ve logosuyla katılmıştı. Ancak BBP, baraj altında kaldı. 2018 seçimlerinde AKP’den aday gösterilen Mustafa Destici ise 28. dönemde milletvekili seçilemedi. DSP de AKP listelerinden aday göstermişti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da artık yeni dönemde TBMM’de yer alacak. Aksakal ile birlikte DSP’li Ejder Onursal ile DSP’li Hasan Erçelebi de TBMM’de yer alacak.